Home > Blog > Woonkamer inspiratie: interieurtrends

Woonkamer inspiratie: interieurtrends

Het nieuwe jaar is aangebroken en dus verwelkomen we nieuwe interieurtrends. Dit jaar staat in teken van natuurlijke materialen en kleurencombinaties. We namen al afscheid van enkele trends zoals de botanische en de industriële. Een volledig afscheid zal dit echter niet zijn. Je zal zien dat deze trends hier en daar toch nog invloed zullen hebben. Lees dus zeker verder.

Het is zo dat een woontrend niet noodzakelijk elk jaar wijzigt. Woontrends kunnen dus makkelijk enkele jaren meegaan. Ook wanneer woontrends wijzigen zien we toch nog kleine elementen terugkeren.

Colorblocking

Als eerste is er de trend colorblocking. Felle tinten zijn dit jaar aan een opmars bezig en zorgen voor flink wat contrast. De combinatie van bijvoorbeeld blauw en oranje is zeker niet vreemd bij deze trend, gewaagd maar geslaagd.

Tip: kies voor één contrast dat volledig tot zijn recht komt.

colorblocking trend

Intense kleuren

Zoals reeds aangehaald wordt het een kleurrijk jaar. Het spreekt dan ook voor zich dat intense kleuren niet weg te denken zijn dit jaar. Het kiezen van een kleur is dan ook een essentiële beslissing bij de inkleding van je woning, sfeerbepalend zelfs. We verwelkomen “Heart Wood” als Pantone kleur van het jaar. Een zachtroze kleur die heel wat muren zal sieren.

Tip: gebruik een lichte kleur om ruimte te creëren en een intense kleur om een warmere stijl te bekomen.

heartwood pantone kleur van het jaar

Hout, hout, hout!

Natuurlijke materialen zijn niet meer weg te denken bij menig interieurliefhebbers. Ook dit jaar staan ze hoog aangeschreven op het lijstje. De klassieke houten meubelen worden opnieuw van zolder gehaald en een nieuw leven gegeven. We keren dus terug in de tijd met enkele traditionele elementen die we dit jaar extra in de kijker zetten.

 

Tip: combineer verschillende houtsoorten om tot een unieke samenhang te komen.

Hout interieur

Geometrie

Een strak interieur met geometrische details is een mooi voorbeeld van een trend die nog een jaartje meegaat. Hierbij zien we natuurlijke elementen gecombineerd met geometrische accenten. We onthouden bij deze trend vooral de samenhang die de patronen teweeg brengen. Het geheel wordt een totaal vernieuwende stijl.

Tip: ontdek de Scandinavische invloeden van deze trend.

Geometrische vormen

Less is more

Simpliciteit wordt een vaste waarde in huis. Oog voor kwaliteit in plaats van kwantiteit . De keuze voor minder meubels en minder drukte in huis zorgt voor een optimaal gebruik van het natuurlijk licht.

Simpliciteit

Deze trends zien we voorlopig verdwijnen

  • Koper: het glansrijke koper zien we niet meer terug dit jaar. Het kan echter wel nog gebruikt worden in combinatie met huidige trends. Gooi dus zeker uw koperstukken niet weg.
  • Marmer: natuurlijke materialen zijn nog steeds aan een opmars bezig, marmer zien we jammer genoeg dalen in gebruik.
  • Pastel: Pastelkleuren maken plaats voor intense tinten en gewaagde combinaties. De kleur van het jaar is opnieuw een licht exemplaar, misschien zien we deze trend volgend jaar terug?

Wens je graag nóg meer inspiratie, download hier onze Kijk & Bouwwijzer.

Je eigen stulpje? Contacteer ons hier.